Hvorfor bør du ha en mentor?

Mange er sikkert ukjente med det å ha en mentor og hvorfor de i det hele tatt trenger en mentor. For å sette det i perspektiv hvor vanlig det er å ha en mentor sier professor Ellen Ensher ved Loyola Marymount University i Los Angeles og forfatter av Power Mentoring: How Successful Mentors and Protégés Get the Most out of Their Relationships at 70% av alle amerikanske selskaper har en eller annen form for en mentor eller et mentorselskap.

mentor
Bilde er hentet fra simployer.no sin blogg

Hvem bør være din mentor og hvordan skaffer du deg en mentor?

Det sier seg selv at når du ser etter en mentor bør du se etter en som er en person du vil bli i fremtiden eller en du tror kan hjelpe deg på veien videre. For å finne den rette mentor må du vite dine egne svakheter og styrker, samt vite hva du trenger å forbedre. Det andre du må gjøre er å sette deg måle og vite hvordan den potensielle mentoren din kan hjelpe deg på veien mot disse målene. Det tredje tingen du bør gjøre er å bruke det nettverket du har. Venner, familie kollegaer er grupper som muligens kan hjelpe deg finne en mentor.

Noe som kan være lurt å gjøre når du har fått den en er å dele informasjon som ikke bare kan hjelpe deg, men også din mentor. Kanskje det er noen felt du er veldig god på eller at mentoren kan få nytte av din synsvinkel på et problem han/hun står ovenfor.

-Georg Christensen

Kilder:

https://www.dn.no/slik-skaffer-du-deg-mentor/1-1-1454102

georgchristensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *