H&M mot en mer bærekraftig produksjon

Når folk hører navnet Hennes og Mauritz er det mye tanker og meninger som svirer rundt i hodet på folk. Mye av det er nok negativt siden H&M har fått mye kritikk for hvordan de behandler arbeiderne sine og hvordan de bidrar til forurensing som følger av klesproduksjonen sin.

Bilde er hentet fra nettavisen.no

Nå som vi skal skrive en oppgave om H&M har jeg sett de nye sidene og hva som H&M prøver å oppnå. Det har i de siste årene blitt brukt mye ressurser på å forandre det negative stemplet H&M har fått oppigjennom årene. Vi kan allerede i dag se endringene de har foretatt seg. De har opprettet en egen side til bærekraft på sine nettsider, som oppfordrer alle til å kaste mindre og gjøre miljøvennlige valg. Noe de selv reklamerer for at de har begynt med. Men dette er ikke første gangen de har påstått noe sånt. De har nemlig blitt anklaget for «grønnvasking» før. Det vil si at de har fremstilt seg som mere miljøvennlige enn hva de er. Det har dekket de mørke sidene med noen få grønne.

Nå nylig har de kommet med noe som kaller « The H&M Way» hvor de forklarer hvordan det ønsker å fremstå og hva de vil åpne i årene fremover

Her er noen av de

  1. Sammen etterstreber vi bærekraftighet.
  2. Vi respekterer menneskerettigheter i all vår virksomhet.
  3. Vi tolerer ikke korrupsjon, og opptrer alltid med integritet.
  4. Vi følger alltid loven.

Dette viser at H&M etter all kritikken er på vei i en ny positiv retning.

-Georg Christensen

kilder:

https://about.hm.com/content/dam/hmgroup/groupsite/documents/no/hm-way/HM%20Way_no.pdf

https://www2.hm.com/no_no/hm-sustainability/lets-change.html

georgchristensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *