VR + Kreativitet = Gull

De fleste av oss er ikke helt stødige på hva VR (Virtual Reality) kan brukes til. Når du skriver VR i søkefeltet på Google vil du få opp VR briller, VR spill, VR PS4, VR headsett osv.. Men det mulighetene er så mange flere enn hva folk flest ser for seg.

Bilde er hentet fra arpost.co

Hva er VR og hva brukes det til i dag?

En kort forklaring på hva VR er forklaringen som du finner på SNL.no «Virtuell virkelighet er en illusjon, vanligvis generert ved hjelp av ulike typer informasjonsteknologi, som gir brukeren en opplevelse av å befinne seg på et annet, oppdiktet eller virkelig sted.» Dette skjer gjennom bruk av VR-briller og VR-headsett. Dette gir deg en følelse av å være i en annen valgfri virkleilighet enn den du allerede lever i til vanlig.

Som nevnt tidligere brukes VR mye innad i spillbransjen, men også trening der det trenes på situasjoner som kan være en risiko å utføre uten nok kompetanse. Idrettslag har brukt VR til å trene på ulike kamp situasjoner. Militæret bruker VR i treningen sin, så de kan trene på situasjoner som mer eller mindre er like de viktige oppdragene de skal begi seg ut på. Dette medfører en stor fordel når de skal utføre handlingen i den virkelige verden.

VR brukes mye i spill og underholdningsbransjen og har åpnet mulighetene for en helt annen opplevelse enn hva vi kunne forvente oss før dette ble en realitet.  Selv har jeg også opplevd VR ved en omvisningstur i Madison Square Garden i New York. Det foregikk ved at vi fikk utdelt VR-briller og headsett. Vi ble plassert i hver vår stol, mens vi ble tatt med på en historisk reise gjennom arenaens historie. Dette var første gangen opplevde VR på kroppen, og vil si at det er en helt annen opplevelse enn hva jeg forventet meg på forhånd.

Hvor kan VR brukes mer?

VR brukes alt for lite i dagens samfunn etter min mening. En aktør som bør benytte seg av mer VR er skolesystemet. Ved mer bruk av VR teknologi vil det hjelpe de barna som har vanskeligheter for å lære på den tradisjonelle måten. Læring vil bli en morsommere opplevelse, som jeg tror barn vil huske mer av, enn å lese i en bok. Bare tenk deg å ha en historie time med et VR oppsett. Du vil kunne oppleve de historiske krigene, møte de historiske personene. Jeg tror at dette vil bidra til at elever blir mer interessert og vil ta til seg mer av lærlingen ikke bare de barna med lærevansker, men også de uten.

VR er også et litt urørt verktøy som markedsføringen kan benytte seg av. Spesielt aktører som tilbyr fysiske produkter. Du vil kunne få en opplevelse av alt du kjøper før du har kjøpt det. Markedsførere vil også kunne gi en unik opplevelse av produktet som de ikke hadde klart over å bare vise frem eller snakke om produktet. F.eks om du skal innrede en leilighet eller hus og tar turen til møbelbutikken eller en tur innom nettstedet deres. Ved hjelp av VR kan man få et realistisk bilde av hvordan ulike varianter av ting ville sett ut i praksis i ditt hjem . Kunden vil føle seg tryggere på at han/hun har kjøpt riktig produkt og bedriften sitter igjen med en fornøyd kunde.

-Georg Christensen

https://snl.no/virtuell_virkelighet

georgchristensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *