Finn det du trenger på Finn.no

Med Foreleser Arne Krokan har vi snakket mye om ulike plattformer, både norske og internasjonale. For dere som ikke er helt sikre på hvordan plattformer jeg snakker om kan jeg avsløre at det er digitale plattformer det er snakk om, og ikke oljeplattformene ut i Nordsjøen.

Men hva er en digital plattform?

Kort fortalt er digitale plattformer forretningsmodeller som skaper en verdi gjennom å legge til rette for transaksjoner mellom to eller flere parter. Dette kan f.eks være forbruker og leverandør og kjent som kunde og selger. Plattformen vi skal se nøyere på i dette innlegget er den norske plattformen Finn.no

Bilderesultater for finn

Finn.no er en norsk aktør som tilbyr kjøp, salg og annonser mellom enkeltpersoner eller bedrifter. Det har i mange år vært en av de mest besøkte norske plattformene. Finn.no fungerer ved at du logger inn med din egen finn konto. I motsetning til veldig mange andre plattformer kan du ikke logge direkte inn med Facebook, noe som gjør at andre plattformer ikke får informasjon om hva du holder på med når du er på Finn.no sin plattform. Når du er inne på nettstedet kan du enten legge ut en annonse eller være på utkikk etter en vare eller tjeneste.

Om du er personen som bruke Finn.no til å ta deg en handletur vil du ha så lave transaksjonskostnader du kan få. En kostnad som Finn.no minimerer ekstremt er søkekostnader

Søkekostnad – Det er hjelpe brukeren til å lett komme frem til de mest aktuelle søkefeltene. En effektiv måte å gjøre dette på når du ikke har noe forhåndsinformasjon om brukeren, er å dele opp i ulike og klare kategorier.

Bilderesultater for finn.no meny

Denne menyen sparer brukeren for enormt mye tid og reduserer også beslutningskostnaden.

Konklusjon er at Finn.no er veldig flinke til å redusere brukerens transaksjonskostnader og vil for mange oppfattes som et lett håndterbart og effektivt nettsted.

– Georg Christensen

Referanser:

estudie.no/digital-plattform/

Finn.no

https://drm24.no/forbruker/teknologi/finn-no-dette-sokte-vi-mest-pa-i-2019-19122430

https://www.youtube.com/channel/UCeX74io2FgwvO3qw1Z1kcmw

georgchristensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *