Digitale plattformer tar over mer og mer

Vi har nå hatt første forelesning i valgfaget Digital Markedsføring med foreleser Arne Krokan. Det var inntresant og fikk deg til å tenke over hvor langt digitaliseringen har kommet på kort tid. Og ikke minst hvor viktig det er å henge med på denne overgangen.

Måten vi kommuniserer på har blitt total endret. De mulighetene vi har i dag kontra bare 10-15 år har vokst enormt. Ikke at digitaliseringen startet for 10-15 år siden, men den generasjonen som er studenter nå har ikke fått opplevd hvordan starten på denne revolusjonen var, så er derfor vanskelig for oss å tegne en bilde av starten. De vi derimot kan si at vi har opplevd er digitaliseringene av kommunikasjons plattformer og kommunikasjons metoder. Grunnen til at plattformer er så lønnsomt kommer av at transaksjonskostnadene blir mindre. Det vil si at du f.eks slipper å bruke tid på å innhente informasjon om priser, kvalitet og lignende. Når vi benytter oss av en kjent plattform er vi heller ikke bekymret for å bli svindlet eller lurt. Vi har med andre ord tillit til plattformen.

Etter at Apple lanserte iPhone og smart telefon markedet eksploderte har også antall brukere på plattformene også eksplodert. Sider som Facebook, Finn.no, Snapchat, Hotels.com, Youtube, Google, Instagram etc. Disse plateformatene har gjort mulighetene så mye større men de har også gjort verden mindre. Vi har fått et mye bredere nettverk rundt omkring hele verden enn hva vi hadde før. Ikke bare har disse plattformene mange brukere, men det er også mange av disse som er aktive brukere. F.eks Facebook har 2,74miliarder aktive brukere hver måned, mens 1,82miliarder av disse er aktive hver dag. I Norge finnes det 3,54 millioner brukere, over 65% av befolkningen.

Nå under denne pandemien ser vi for alvor nyttigheten av plattformer som f.eks zoom og andre kommunikasjonsplattformer og videoplattformer til undervisning. Uten dette ville covid19 gjort enda større skade enn hva den allerede har rukket å gjort.

Det er naturlig å tenke at nå har vi kommet så langt som er mulig med teknologien, men siden alle tenker nytt og stadig ser etter nye måter som vil effektivisere den verden vi lever i er nok dette bare toppen på isfjellet innen digitalisering.

-Georg Christensen

Refereringer:

https://e24.no/boers-og-finans/i/7KKqzV/182-milliarder-bruker-facebook-hver-eneste-dag

https://synlighet.no/blogg/facebook-statistikk-brukere-norge-verden/

https://www.krokan.com/arne/

georgchristensen

2 kommentarer til «Digitale plattformer tar over mer og mer»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *